Tijdelijke klus voor Lea van Pamelen

We ontmoeten Lea van Pamelen in het stadhuis van gemeente Gorinchem. Lea is in dienst bij de BAR-organisatie (ambtelijk samenwerkingsorgaan van Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk), en doet momenteel een tijdelijke klus voor de gemeente Gorinchem.

Lea vertelt dat zij bij het Ingenieursbureau werkt. Als landschapsontwerper maakt ze plannen voor de herinrichting van de openbare ruimte bij de gemeenten. Sinds enige tijd is Lea bezig na te denken over het vervolg van haar loopbaan. Onlangs stuitte zij op de website werkeninzuidhollandzuid.nl toevallig op een klus bij de gemeente Gorinchem.

“Eerst heb ik met mijn leidinggevende overlegd of ik voor deze klus vrijgemaakt zou kunnen worden. Toen ik groen licht had, ben ik in Gorinchem op gesprek geweest. We vonden elkaar vrij snel en nadat een detacheringsovereenkomst was opgesteld, kon ik gelijk aan de slag.”

Lea vervolgt: ‘De klus hield in dat ik alle beeldende kunst in de openbare ruimte in kaart moest brengen, de kwaliteit in relatie tot de omgeving moest beoordelen, en advies moest uitbrengen over de kansen en mogelijkheden om de beeldende kunst te benutten voor bijvoorbeeld toerisme en onderwijsactiviteiten. Ik houd erg van kunst en heb vanuit mijn ervaring inzicht in ruimtelijke kwaliteit en had daarom veel zin in deze klus”.

Lea zegt veel plezier te hebben in het werken bij Gorinchem. “Het is inspirerend om eens bij een andere organisatie aan de slag te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en te leren van hun manier van werken. De klus zelf is ook erg leuk en leerzaam. Ik ben de hele stad doorgefietst om alle locaties te bezoeken, en heb veel geleerd over de kunstwereld.“

“Ik kan het iedereen aanraden om een kijkje te nemen in de keuken van een andere organisatie. Het verruimt je blikveld en geeft je nieuwe energie.”