Interview Rudi Heintjes


Interview met Rudie Heintjes (gemeentesecretaris gemeente Oud-Beijerland)
 
We treffen Rudie Heintjes in het gemeentehuis van Oud-Beijerland. Onder het genot van een heerlijke kop koffie begint Rudie te vertellen over zijn loopbaan.
Als 17 jarige begon hij als leerling ambtenaar bij gemeente Oostflakkee en was hij werkzaam op de salarisadministratie. Hij groeide in de loop der jaren door naar een Organisatie adviseur en werkte vanuit een adviesbureau voor vele gemeenten in het hele land.  Hij werd gemeentesecretaris in de gemeente Goedereede omdat hij ook wel “aan de andere kant van de tafel” wilde werken. Deze functie vervulde hij ook in Steenbergen om daarna manager HRM te worden bij een grote zorginstelling. Toen daar de uitdaging verdween, kreeg hij een tip over de functie van interim gemeentesecretaris bij gemeente Veere. Als zzp-er stapte hij in dat nieuwe  avontuur en trad hij later alsnog in dienst bij deze gemeente: ‘Een hele leuke gemeente, goed en betrokken bestuur en medewerkers en bovendien  in een fantastische werkomgeving met mooie stranden en gezellige terrassen’.  eind 2014 werd een nieuwe gemeentesecretaris gezocht voor de gemeente Oud-Beijerland . Een gemeenten die voorstander was van de herindeling van de gemeenten in de Hoeksche Waard. Begin 2015 is Rudie gestart bij zijn huidige werkgever, de gemeente Oud-Beijerland, waar hij het nog steeds erg naar zijn zin heeft.  
Naast de voorbereiding op een  herindeling is de gemeente aan de slag gegaan met werken aan “de bedoeling”. Centraal staat dan de vraag hoe samenleving en de gemeente zich tot elkaar verhouden. Overheidsparticipatie speelt hierin een centrale rol.
 
Het project Herindeling Hoeksche Waard is inmiddels in een stroomversnelling gekomen. Op 1 januari 2019 moet de organisatie gereed staan om als nieuwe gemeente uit de startblokken te komen.  Voor medewerkers in de Hoeksche Waard zijn faciliteiten beschikbaar om zich hier op voor te bereiden . Daartoe is  De Hoeksche Campus opgezet.  Een plaats voor ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen.
Er worden verschillende vakinhoudelijke leergangen en train de trainer workshops georganiseerd. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden voor loopbaanadvisering. ‘Fantastisch te zien hoe positief dat is opgepakt. Ik geloof in de ontwikkeling van iets dat van nature goed is. Gras zaaien in beton heeft namelijk geen effect….’.
 
In aanloop naar de herindeling was er in Oud-Beijerland een start gemaakt met talentontwikkeling. Rudie licht toe dat er een talentontwikkelingsprogramma is opgestart voor het complete management en waaraan naar schatting 70% van het totale personeelbestand heeft deelgenomen. ‘Natuurlijk waren er ook mensen die minder enthousiast reageerden op t het programma . Sommige medewerkers hadden moeite om in beweging te komen. Maar er is nooit een verplichting tot deelname geweest. We hebben de successen kunnen gebruiken als reclame voor de medewerkers die eerst wat aarzeling hadden. En  successen waren er omdat mensen gebruik maakten hun passie en onbenutte talenten.Door tijdelijke klussen erbij te doen kon men werken aan de zaken waar men van nature goed in is. Zo hebben medewerkers meegeholpen bij de herinrichting van het gemeentehuis  omdat dat paste bij het talent. Anderen werden ingezet op projecten en ook zijn enkele medewerkers vertrokken naar andere functies buiten Oud-Beijerland.
 
Nieuwe inzichten hebben bij Oud-Beijerland geleid tot verbeteringen en tot ontwikkelingen op team- maar ook op organisatieniveau. Omdat beweging en ontwikkeling zeer belangrijk is, is er sprake van voldoende budget voor onder andere persoonlijke ontwikkeling en vervanging.      
Vanzelfsprekend komt ook de Dag van de Mobiliteit 2018 aan de orde (12-04-2018 red). Rudie is zeer enthousiast dat er medewerkers van Oud-Beijerland een dag gaan meelopen bij andere organisaties in de regio en vice versa. Het is volgens hem de individuele keuze van een medewerker om in de beweging te komen. Natuurlijk drukt de herindeling in de Hoeksche Waard een belangrijk stempel op de loopbaanoriëntatie van medewerkers, maar mijn persoonlijk motto is ‘Ga ergens naar toe waar iets aan de hand is en voorkom dat je werk saai gaat worden……’
We  bedanken Rudie voor zijn tijd en wensen hem veel succes.